Tips, training & advies
Stel je vraag
 Werkdagen: 09:00 - 17:00 uur

Lees voor
Nieuws

Twee handige websites om je kennis te vergroten: Kennisbundel ‘Armoede en schulden’ en de bibliotheek van Wijzer in Geldzaken

31 juli 2024
Als coördinator of vrijwilliger die hulpvragers ondersteunt bij geldzaken ben je nooit uitgeleerd. In dit artikel lichten we twee handige websites toe die je helpen om je kennis te vergroten. De kennisbundel ‘Armoede en schulden’ van Divosa en de bibliotheek van Wijzer in Geldzaken. Deze websites bieden een up-to-date overzicht van onderzoeken, wetenschappelijke inzichten, handreikingen en andere kennis op het gebied van geldzaken.
handige websites met kennis

Divosa Kennisbundel ‘Armoede en schulden’
De kennisbundel is een online dienst van Divosa, de vereniging van gemeentelijke leidinggevenden in het sociaal domein. Divosa vindt het belangrijk dat kennis wordt vertaald naar de praktijk en dat vraagstukken uit de praktijk een plek krijgen in onderzoek. Op kennisbundel.nl vind je rapporten, handreikingen, artikelen, cijfers, podcasts en documentaires over schuldhulpverlening. Bijvoorbeeld: Hoe ga je in gesprek met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Hoe signaleer je niet alleen vroegtijdig schulden, maar ook andere risico’s? Hoe profiteer je van slimme interventies die elders hun waarde hebben bewezen? Op internet gaan zoeken naar dat ene interessante rapport is niet meer nodig. De kennisbundel is de plek waar je het terug kunt vinden. Zie kennisbundel armoede & schulden.

Bibliotheek Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties bundelen hun krachten om burgers te helpen bij financiële keuzes. In deze bibliotheek vind je publicaties over geldzaken en consumentengedrag gecategoriseerd per thema, bijvoorbeeld pensioen of financieel fitte werknemers. Kijk op Wijzeringeldzaken.nl.